Oliebollenbakker Jan Cordes, gevestigd aan de Zeilmakerstraat, heeft onlangs de hoogste onderscheiding in de oliebollenbranche ontvangen: GOUD. Na jaren van passie en toewijding is Jan Cordes trots op deze erkenning voor zijn vakmanschap.
Jan Cordes, trots en verrast door deze bekroning, deelt zijn eerste reactie: "Nou ja, wat zal ik zeggen... hoewel wij in het verleden diverse malen in de prijzen zijn gevallen met onze oliebollen zag ik 'm eerlijk gezegd helemaal niet aankomen en had het dan eigenlijk dit jaar niet verwacht, maar ik ben er natuurlijk erg blij mee en stiekem ook wel heel trots. Het ontvangen van Goud is vergelijkbaar met een 'Michelinster' voor oliebollenbakkers en geeft een extra betekenis aan ons werk."
De komende feestdagen zijn druk voor Jan Cordes en zijn team. Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche is Jan, als 9e generatie oliebollenbakker, een erfgenaam van een lange traditie. Zijn oliebollenkraam in Katwijk trekt al decennia lang liefhebbers van ambachtelijke lekkernijen.
Volgens Jan Cordes zit het geheim van een heerlijke oliebol in de kwaliteit van de ingrediënten en de passie waarmee ze bereid worden. Met zijn speciale oliemengsel, A-klasse krenten en rozijnen, en de beste tarwebloem zorgt hij voor een onweerstaanbaar resultaat.
De oorsprong van de oliebol gaat terug tot de middeleeuwen en evolueerde door de eeuwen heen met toevoegingen van specerijen en gedroogde vruchten. Jan innoveert met Nutellabollen en speelt in op moderne smaken en trends.
Op Oudjaarsavond, na een lange dag van bakken en verkopen, viert Jan Cordes zijn nieuwjaar met familie en vrienden. Het eten van een verse oliebol om middernacht mag daarbij niet ontbreken.
Voor de lekkerste oliebollen van Katwijk en omliggende regio, kunt u terecht bij de oliebollenkraam op de Zeilmakerstraat. Jan Cordes verwelkomt u van maandag tot zaterdag, van 09.00 tot 18.00 uur, om te genieten van zijn bekroonde creaties.